Internetbundel bijna verbruikt? Zo bespaart u op MB’s

Steeds meer mensen hebben een telefoonabonnement met internetbundel. Een maand lang mogen ze gebruik maken van een beperkt aantal MB’s, zoals vastgelegd in het abonnement. Heeft u een abonnement met een beperkt aantal MB’s en driegt u hiermee het eind van de abonnementsmaand niet te halen? Met de volgende tips voor gebruik van mobiel internet voorkomt u dat u aan het eind van de maand moet bijbetalen.

Schakel zo vaak mogelijk WiFi in

Omdat sommige mensen veelvuldig van mobiel internet gebruik maken, sluiten zij een onbeperkt internet abonnement af. Daar betalen ze natuurlijk flink voor. Er is echter een andere manier waarop u ook onbeperkt gebruik kunt maken van mobiel internet. Vaak is deze optie zelfs gratis. Heeft u thuis een router? Dan kunt u gebruik maken van WiFi. Door de WiFi-netwerken van uw huis, uw werk en/of uw studie in uw telefoon te installeren, schakelt uw telefoon automatisch over op dat netwerk zodra u erbij in de buurt bent. Zo gaan de MB’s uit uw mobiele internetbundel een stuk langer mee.

Handmatige acties doorvoeren

Uw smartphone gaat vaak automatisch het internet op om te controleren of er nog nieuws en nieuwe berichten zijn. Dit vergt natuurlijk wel wat van uw internetbundel. Beter schakelt u deze functies uit en beheert u het binnenhalen van nieuws en berichten zelf. Dit kost een stuk minder MB’s.

Mobiel internet uitschakelen

Om er echt zeker van te zijn dat uw smartphone niet stiekem het internet op gaat, zet u mobiel internet volledig uit. Vaak vindt u wel ergens een WiFi-verbinding waarmee u het internet op kunt. Zo voorkomt u extra kosten naast de kosten van uw telefoonabonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *